Országos Mentőszolgálat falunap néptáncos újraélesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétvégi répcelaki falunapon rosszul lett egy ötven körüli néptáncos, minden előzetes panasz nélkül esett össze.

Nem mindennapi eset történt a répcelaki falunapon. Az ötvenes férfi korábban nem adta jelét annak, hogy rosszul érezné magát, de a műsor közben rosszul lett és összeesett. Hatalmas szerencse, hogy egy mentőápoló is volt a tánccsoportban, aki azonnal megvizsgálta a társát, majd miután a férfi már nem lélgzett, megkezdte az újraélesztést. Eközben mások azonnal kihívták a mentőket.

"A helyi kultúrházban kihelyezett defibrillátor is gyorsan előkerült, amivel több sokkot is leadott a szabadnapos életmentő. A mentők rövid időn belül helyszínre értek és együtt küzdöttek tovább a néptáncos életéért, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően hamar sikerre vezetett és végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit" - közölte az Országos Mentőszolgálat a Facebookon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.