Kutyasétáltatás közben lett rosszul egy nő, a mentők róla és a kutyájáról is gondoskodtak

Fotó: Csudai Sándor -
mentő kutya Országos Mentőszolgálat rosszullét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
55 éves nőn és a kutyáján segítettek a mentőszolgálat debreceni bajtársai.

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy egy 55 év körüli nőhöz riasztották a debreceni bajtársakat, aki kutyasétáltatás közben összeesett. A mentők miután a helyszínre értek, azonnal ellátták a nőt, majd kórházba akarták szállítani, a kutyáját azonban nem hagyhatták magára, így értesítették az ebrendészet embereit.

"A mentésirányító telefonos instrukciói szerint megvizsgálták a beteget, aki bár eszméleténél volt, nem lehetett kontaktusba vonni. A mentők perceken belül helyszínre értek és ellátták az asszonyt, akit kórházba szerettek volna szállítani, ám az idős kutyust sem hagyhatták magára. A mentésirányítás azonnal felvette a kapcsolatot a helyi közterület-felügyelet ebrendészeti szakembereivel, akik azonnal indultak a helyszínre. A tervek szerint az életmentők meg is várták volna őket, ezt azonban már a beteg állapota nem engedte, így a blökit addig a szemtanúkra bízták. Az eb, mintha mindent értett volna, türelmesen hallgatta a szervezkedést. A nőt végül stabil állapotban szállíthatták kórházba és azóta a kutya is megérkezett a menhelyre, ahol biztonságban várja a gazda gyógyulását. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!" - írták a Facebookon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.