Már havazik ebben a szomszédos országban: húsz helyszínre riasztották a tűzoltókat az erős szél miatt

Forrás: Getty Images/Anadolu Agency
Forrás: Getty Images/Anadolu Agency -
Románia havazás hóesés Bukarest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bukarestben vasárnap több mint húsz helyszínre riasztották a tűzoltókat az erős szél miatt. Vasárnap több helyütt már havazott is.

A craiovai regionális közútkarbantartó vállalat vasárnap arra figyelmeztette a járművezetőket, hogy a – Páring-hegységen több mint kétezer méteres magasságban átvezető – DN67C Transalpina főúton havazik, illetve havas eső esik, ezért téli gumik és hóláncok nélkül ne induljanak útnak, vagy ha már ott vannak, várják meg a hókotró járműveket, és a nyomukban haladva ereszkedjenek le a hegyről.

A Bihari-hegységben az 1800 méteres Vigyázó-csúcson működő meteorológiai állomás ügyeletese töltött fel a Meteoplus Facebook-oldalra videófelvételt a behavazott tájról, hozzátéve, hogy a szeles időben az érzékelt hőmérséklet mínusz öt foknak felel meg.

Bukarestben vasárnap több mint húsz olyan helyszínre riasztották a tűzoltókat, ahol az erős szél fákat döntött ki, villanyvezetékeket szakított le vagy tetőszerkezeteket tépett szét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.