Akár 15 év börtönbüntetést is kaphat az osztályfőnökét hátba szúró győri gimnazista

osztályzat dolgozat gimnazista tinédzser késelés börtön fizika diák tanár emberölés kísérlete H. András
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elege lett a fizikatanárából, ezért eldöntötte, hogy ha a dolgozatára rossz értékelést kap, leszúrja. A hármast rossz jegynek tartotta, ezért hátba szúrta a tanárnőt az akkor 17 éves diák. 

Felmenthetik, de el is ítélhetik H. Andrást, aki 2019 decemberében, az egész osztály szeme láttára megkéselte az osztályfőnökét. Indoka az volt, hogy hármast kapott a fizikadolgozatára.

illusztráció Forrás: Police.hu

Osztálytársai állítása szerint a fiú már előre megtervezte, hogy bosszút áll a tanárnőn, mondván, elege van belőle.

A késeléskor az osztály egy része kirohant a teremből, egy fiú, M. Bálint állt az akkor már földön fekvő, a nyakán és mellkasán is többször megszurkált tanárnő és a fiú közé, és elvette a kést H. Andrástól. Kérdésére, hogy miért tette ezt, a késelő osztálytárs azt mondta: "Majd ebből tanul, elegem volt a tanárnőből."

Az igazságügyi elmeszakértő beszámíthatónak ítélte meg a tettest. A fiút azóta több pszichiáter is megvizsgálta. A Heim Pál Gyermekkórház gyermekpszichiátriai vizsgálat során autizmus spektrumzavart állapított meg a bűncselekmény elkövetésekor 17 éves tinédzsernél, a SOTE Pszichiátriai Klinikájának szakvéleményére hivatkozva pedig a védelem kérte, hogy mentsék fel a fiút.

H. Andrást előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolta meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség. Ha bűnösnek találják, akár 15 évnyi börtönbüntetést is kiróhatnak rá.

A tárgyalás október 4-én folytatódik - írja a Bors.

A megkéselt tanárnő megbocsátott volt diákjának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.