Pszichológiai vizsgálat: Fordulat várható a győri tanárkéselő diák ügyében

Forrás: Pixabay.com -
késelés diák tanár Győr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavaly, egy győri iskolában brutális támadás érte az egyik tanárnőt, ami miatt egyik diákját le is tartóztatták. Most fordulat várható az ügyben.

A 17 éves H. András akkor rontott rá egy késsel tanárnőjére, amikor az fizika órán hármast adott neki. Az áldozat vélhetően csak azért élte túl a támadást, mert egy másik tanuló lerángatta róla a szinte megtébolyult fiút.

illusztráció Forrás: Pixabay.com

A késelő diák később bocsánatkérő levelet írt, melyben kifejti, nem érti, miért reagált úgy, és miért támadt rá tanárára. Áprilisban a bíróság úgy döntött, H. Andrásnak nem kell tovább börtönben maradnia, elegendő a bűnügyi felügyelet.

Amennyiben a bíróság azt állapítja meg, hogy a fiatal előre kitervelte a közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölési kísérletet, akár 15 évet is kaphat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.