Majdnem  öt hónappal az eset után fejezték be a nyomozást a győri késelő diák ügyében. Megállapították, hogy me is ölhette volna a tanárt, és előre kitervelte a késelést, a tanárnő mégsem küldené börtönbe.

Majdnem öt hónappal az eset után zárta le a nyomozást a rendőrség a győri késelő diák ügyében. A kirendelt orvosszakértő megállapította, hogy a tanár testét ért szúrások közül a mellkasi sérülése alkalmas lett volna az emberi élet kioltására. Azt is megállapították, hogy a diák előre kitervelte tettét.

Diák késelte meg a tanárt egy győri középiskolábanForrás: Csapó Balázs/Kisalföld

Az egyébként jól tanuló Andrást egy 3-as osztályzat dühíthette fel: ezért fizikaórán kiment a tanári asztalhoz – azzal az indokkal, hogy a füzetében akar mutatni valamit –, majd az 51 éves nő mögé állt, és az apjától kapott zsebkésével hátba szúrta. A tanárnő a összeesett, a diák fölé guggolva próbálta újra megszúrni, a nő kezével védte magát. András akkor hagyta abba a támadást, mikor osztálytársa elvette tőle a kést. 

A fiatal védője szerint nem előre kitervelt volt a cselekedete. "Annak ellenére, hogy azonnal meg kellett volna csinálni a véleményt, másfél hónapot vártunk a szakértőre, aki ráadásul nem is gyermek- és ifjúságvédelmi pszichiáter. Ezt kifogásoltuk, de az indítványunkat indoklás nélkül lesöpörték. Álláspontunk szerint hirtelen vezérelve követte el a támadást ügyfelem" - mondta a Borsnak dr. Faragó Péter. "Nem találok ésszerű magyarázatot arra, hogy a védencemet miért nem engedik haza nyomkövetővel a családjához, legalább az ítéletéig. Nem tudna elszökni sehova" - tette hozzá. A diák bocsánatkérő levelet írt az iskola igazgatójának és a tanárnőnek, amit csak az utóbbi vett át. A lap információi szerint a tanár pozitívan fogadta a sorokat, és hiába kerülhetett volna az életébe a késelés, ha tehetné, nem kérne börtönt a tanulóra, aki akár 15 évet is kaphat.