Sniccerrel ölte meg, majd kirabolta idős ismerősét egy monori férfi - Videó

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
gyilkosság sniccer Monor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 2021 májusában történt eset során a tettes otthonában látogatta meg egy korábbi adásvétel révén ismerősévé vált idős férfit, akit egy szóváltás következtében támadott meg.

A Blikk értesülései szerint az idős úr 2021-ben felújította lakását, ezért eladta néhány bútordarabját, melyeket az elkövető édesanyja vásárolt meg. A férfi ennek apropóján 2021. május 29-én meglátogatta a nyugdíjast, akivel a konyhában beszélgettek, ám később elszabadult a pokol. Szóváltás alakult ki közöttük, a veszekedés során pedig az elkövető elővett egy sniccert, mellyel több mint ötvenszer megvágta, illetve megszúrta a sértettet.

A támadás férfit az arcán, nyakán, vállain, al- és felkarján, valamint mellkasán érte. Az elkövető ezután az áldozat testét a kamrába húzta, ahol fóliával és különböző iratokkal letakarta, majd rácsukta az ajtót. A sértett az elszenvedett sérülések következtében elhunyt. A támadó magához vette halott ismerőse iratait, bankkártyáját, mobiltelefonját, majd bezárta a házat, aztán az elhunyt kocsijával elhajtott – írta közleményében a Pest Megyei Főügyészség.

Még ugyanezen a napon a férfi egy ismerősével megpróbált pénzt levenni a sértett bankkártyájáról, de nem jártak sikerrel. Másnap az elkövető a sértett autóját Monorierdő belterületén hagyta.

A férfi elfogásáról készült felvételt itt lehet megtekinteni:

A gyanúsított ellen a Pest Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és kifosztás bűntette emelt vádat. Emellett őt és társát megvádolták jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás kísérletével is – írta az ügyészség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.