Súlyosbítást kért az ügyészség Galambos Lajcsi áramlopási ügyében

Forrás: TV2 -
áramlopás súlyosbítás ügyészség Galambos Lajcsi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Lajost és nyolc társát még évekkel ezelőtt vádolták meg víz-, gáz- és áramlopással, illetve önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettének elkövetésével. Az ügy ismét fordulóponthoz érkezett. 

A zenészt tavaly szeptemberben bűnösnek ítélték, az elsőfokú ítélet szerint felbujtóként, a közüzemi lopásokért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, három évre eltiltották a közügyektől. 15 millió forint pénzbüntetést is kapott, valamint 11 milliós vagyonelkobzás mellett a két másik vádlottal együtt az 5 millió forintos perköltséget is ki kell fizetnie. Volt feleségét, Boglárkát felmentették a vádak alól.

Galambos Lajos Forrás: TV2

A Blikk azt írja, az ügy most másodfokon folytatódik, az ügyészség súlyosabb büntetést kért. Indítványozták, hogy Boglárka korábbi ítéletén módosítsanak, mert úgy gondolják, mégis tudhatott az áramlopásokról. Az ügyészség azt indítványozta, hogy Lajcsi volt feleségét is mondják ki bűnösnek, és ítéljék letöltendő börtönbüntetésre, valamint, hogy Galambos Lajos börtönbüntetését és a közügyektől való eltiltását is súlyosbítsák. Az ügyészség szerint Lajcsi esetében nem számíthatnak enyhítő körülménynek a kitüntetések és a jótékony munkák, ismertsége miatt példát kellene mutatani másokank.

Lajcsi most sem jelent meg a bíróságon, volt felesége azonban igen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.