Ahogy arról mi is hírt adtunk a minap, Galambos Lajos letöltendő börtönbüntetést kapott.

Galambos Lajost és nyolc társát még évekkel ezelőtt vádolták meg víz-, gáz- és áramlopással, illetve önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettének elkövetésével. A zenész ügyét a minap tárgyalták, és bár ő nem vett részt a tárgyaláson, bűnösnek mondta ki a bíróság. Az elsőfokú ítélet szerint felbujtóként, a közüzemi lopásokért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, három évre eltiltották a közügyektől, illetve 15 millió forint pénzbüntetést kapott, valamint 11 milliós vagyonelkobzás mellett a két másik vádlottal együtt az 5 millió forintos perköltséget is ki kell fizetnie - írja a Blikk.

Mint kiderült, Galambos Lajos az ítélethirdetéskor épp nagymamája sírjánál volt a temetőben, véleménye szerint pedig a bíró hibás döntést hozott. A napilap elérte a zenész ügyvédjét, aki elmondta, mennyi időt kell börtönben töltenie Lajcsinak, ha minden így marad, és az ítélete jogerőre emelkedik

Kilenc hónap. Ha minden így marad, Galambos Lajosnak legkevesebb kilenc hónapot kell börtönben töltenie, maximum pedig a teljes, most hozott ítéletet, tehát 2 év tíz hónapot kell börtönben tölteni, persze, ha minden így maradna – mondta dr. Fröhlich Krisztián.

Fotó: Csudai Sándor - Origo