Időseket vertek át és fosztottak ki Budapesten - több millió forintot emeltek el a tettesek

átverés Budapest csalás idősek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különböző fals indokokra hivatkozva jutott be három csaló budapesti nyugdíjasok otthonaiba, ahonnan aztán nagy értékű zsákmánnyal távoztak. A fővárosi nyomozók a feltételezett elkövetőket azonosították, majd közülük hármat 2022. október 5-én, 9 óra 38 perckor Budapesten, a Nagyvárad téren elfogtak.

Az elkövetők az első, 2022 márciusában, a XXI. kerületben történt fosztogatás alkalmával azt hazudták áldozatuknak, hogy papírt gyűjtenek, egyúttal egy-egy pohár vizet is kértek az idős nőtől. Amíg ő megtöltötte a poharaikat, a csalók átkutatták az ingatlant, ahonnan hárommillió forinttal távoztak.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ezután más-más történetekkel július 13-án egy XIV. kerületi, majd szeptember 15-én és október 5-én másik két VIII. kerületi nő otthonába jutottak be. Ezekből a lakásokból sem távoztak üres kézzel; több millió forintot, valamint arany ékszereket loptak el.

A XXI. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a 24 éves L. Máriát és a 49 éves R. Margitot négyrendbeli, míg a 32 éves R. Elvirát háromrendbeli kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Az elkövetőket őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására – írja a police.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.