"Örülök, hogy meghalt" - megszólalt a híres sorozatgyilkos volt felesége

Nagy-Britannia sorozatgyilkos Peter Tobin Cathy Wilson
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A halálos ágyához láncolva hunyta le a szemét az Egyesült Királyság egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa, Peter Tobin. A férfi elesett és eltörte a csípőjét, de a halálát rákbetegsége okozta október elején.

Peter Tobin a sírba vitte a titkát, így soha nem fog kiderülni, pontosan hány áldozata is lehetett. A férfi egykor azzal hencegett, hogy megölt 48 embert, de miután rábizonyították három lány meggyilkolását, nem vallotta be többi tettét. Egykori felesége, nem sokkal azután, hogy Tobin elhunyt, interjút adott a Mirror nevű brit lapnak.

– mondta Cathy Wilson, a sorozatgyilkos exfelesége.

Tobint életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték egy lengyel diáklány, Angelika Kluk megerőszakolása és meggyilkolása miatt, majd ezt követően két másik emberölést is sikerült rábizonyítaniuk a nyomozóknak. A 15 éves iskoláslány, Vicky Hamilton és a 18 esztendős Dinah McNicol holttesteit a bűncselekmény után 17 évvel később találták meg, méghozzá Tobin egykori házának kertjében.

Cathy 16 éves volt, amikor megismerkedett Peterrel, az akkor már majdnem negyvenes, kétszeresen elvált férfivel. Kezdetben még semmi baj nem volt, ám amikor Cathy terhes lett, a férfi egyre erőszakosabban kezdett viselkedni. Mondhatni rutinjává vált, hogy megdobálta a nőt a vacsorával és fojtogatta is.

– mesélte Cathy, de az igazi horror csak ezután következett. Miután fiuk megszületett, a férfi elvitte a gyermeket ahhoz a házhoz, ahol elásta két áldozata holttestét, és hagyta, hogy a kis Daniel abban a kerti homokozóban játszon, amibe a hullákat rejtette.

A nő és gyermeke akkor szabadultak meg a szörnyeteg férfitól, amikor letartóztatták és bebörtönözték a gyilkosságok miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.