Hazaküldték a kórházból a 12 éves kisfiút: másnap holtan esett össze

Forrás: Dreamstime -
halál kisfiú Kisvárda kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kórházba utalta a háziorvosa a 12 éves Martinkát, onnan azonban hazaküldték. A kisfiú másnap reggel összeesett és meghalt. Az intézményben vizsgálatot rendeltek el. 

A 12 éves , Dombrádon élő kisfiú a múlt héten betegedett meg, állapota pedig egyre rosszabb lett. Lázas volt, már nem is evett, és inni sem ivott, ezért a háziorvos beutalta a kisvárdai kórházba. A család szerint azonban ott érdemi vizsgálat nem történt.

"Nővéremék be is vitték a gyermeket, de ott azt mondták, hogy a kicsinek semmi baja sincs, van miből leadnia, mert van tartaléka, de igyon sokat" - írta az anya húga. Azt állítják, hogy a gyerek nem kapott infúziót, nem csináltak EKG-t, sem laborvizsgálatokat. A kisfiú otthon sem evett már, nem is ivott, csak lefeküdt aludni. Másnap felkelt és összeesett.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

"Reggel felkelt, összeesett és ennyi volt egy 12 éves gyermek élete" - mondta a nagynéni. A család a kórházat okolja.

A kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórház arról tájékoztatta a Borsot, hogy értesültek az esetről.

"A sajnálatos haláleset nem intézményünkben történt. Az ezt megelőző eseménnyel kapcsolatban intézményünkben vizsgálat zajlik. További részletekről nem áll módunkban tájékoztatást adni. A gyászoló család felé együttérzésünket fejezzük ki" - tájékoztatott Hegyi Henrik D. főigazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.