Megszólalt Moldova György eltitkolt fia

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
eltitkolt gyerek utolsó könvy Moldova György Palotás Katalin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napokban bombaként robbant a hír, miszerint az idén nyáron elhunyt írónak, Moldova Györgynek van egy eltitkolt gyermeke. Két lánya mellett ugyanis született egy fia is, akiről sosem beszélt a nyilvánosság előtt. Ha az özvegy eredeti tervei szerint örökre a fiókban marad Moldova utolsó kötete, talán sosem derül ki mindez.

Palotás Katalin ugyanis az író halála után azt mondta, nem fogja engedni megjelentetni Moldova utolsó könyvét. Az özvegy nem szerette volna, ha a kapcsolatáról, az érzelmeikről olvas az ország, de ma már úgy gondolja, tartozik annyival szeretett férjének, hogy kiadatja utolsó művét. Ehhez azonban engedélyt kellett kérnie lányaiktól és Moldova eltitkolt, harmadik gyermekétől.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A fiúról az író sosem beszélt, az örökségből is kihagyta, ám ameddig tudta, nagyon sokáig támogatta balkézről született gyermekét. Fizette a gyerektartást, és így fia továbbtanulását is. Az íróra megszólalásig hasonlító és a nevét is viselő fiút megkereste a Blikk, hogy mit szól ahhoz, hogy most a nagy nyilvánosság is megtudta az igazságot. Azt, amit a szűkebb családi körben mindenki ismert.

– fogalmazott röviden Moldova György Dávid, aki egy informatikai cég marketingeseként dolgozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.