Az apa fejbe vágta a fiához kiérkező mentőst: a férfi a földre zuhant és elájult

mentő apa fejbe vágta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A közeli faluba riszatották a a Rétsági Mentőállomás esetkocsiját, ugyanis egy férfi rosszul lett. A kiérkező mentőkre azonban az apa rátámadt.

Még február 28-án, a hajnali órákban riasztották a Rétsági Mentőállomás esetkocsiját, mert az egyik közeli faluban egy fiatal férfi rosszul lett. Bajtársaink azonnal elindultak a községbe, ahol a főúton a beteg édesapja várta őket autójával, hogy a mentőt elvezesse a birtokához. A gépkocsivezető azonban úgy ítélte meg, hogy az alacsony kapu alatt nem fér át a mentőautó, ezért a mentőtiszt és a mentőápoló magához vette a szükséges felszereléseket és gyalogosan indultak a lakóház felé. Az 52 éves apa eközben trágár szavakat vágott a gépkocsivezető fejéhez, amiért nem követte őt egészen a házig.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor

A haragra gerjedt férfi ezek után fizikailag is bántalmazta bajtársunkat, aki a fejére mért ütéstől rögtön a földre zuhant és rövid időre eszméletét is vesztette. Az életmentők ekkor a rendőrség gyors segítségét kérték, akik perceken belül helyszínre is értek és megtették a szükséges intézkedéseket.
"A bántalmazás módját figyelembe véve fennállt a valós veszélye a súlyosabb fej- vagy végtagsérülésnek is, amik elmaradása a véletlennek volt köszönhető " – hangsúlyozta az ügyészség, ami most indítványozta, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság a sértettel szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabjon ki, valamint hogy fizettesse meg az eljárás során keletkezett közel 55 000 forintnyi bűnügyi költséget is - írta Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.