"Sajnos mellőlem sokan végleg elmentek" - Vitray Tamás az életéről nyilatkozott

Forrás: MTI/Czimbal Gyula -
visszavonulás Vitray Tamás születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vitrey Tamás visszavonult a szereplésektől, már nem is hiányzik neki a tévézés. A Kossuth-díjas műsorezető november 5-én tölti a 90. életévét, ennek apropóján elmondta, hogy érzi magát, és hogyan ünnepel majd.

Egy évvel ezelőtt jelentette be Vitray Tamás, hogy végleg visszavonul, ezért azóta nem is nagyon nyilatkozott, de most, hogy november 5-én betölti a 90. életévét, kivételt tett. Elárulta, egy ebéddel fogják megünnepelni a nagy napot, és azt is elmondta, mivel telnek a napjai.

Vitray Tamásnak nem hiányzik a tévézés Forrás: MTI/Czimbal Gyula

"Hála Istennek nem történik semmi különleges velem, ennél jobbat az ember nem tud mondani ebben a korban. Próbálom megőrizni azt az életformát, amit negyedik éve élek, amióta egyedül vagyok. Van rendszer az életemben, reggelente elvégzem azt a fizikai munkát, ami szerintem egy korombelinek elengedhetetlen, hogy működőképes legyen. Gimnasztikázom, szobabiciklizem. Volt olyan szakasza az életemnek – és akkor sem voltam nagyon fiatal –, amikor kijártam a Margit-szigetre, futottam egy kört, utána elmentem úszni. Ez ma már nem így van. Együtt jár a korral, és az ember pontosan tudja, bármilyen egészségügyi probléma után nem tér vissza ugyanarra a színvonalra és képességhez, mint előtte. A Covid-járvány miatt döntöttem úgy, hogy bizonyos dolgokat leépítek, és itt a nyilvános helyek látogatására gondolok. Elmaradtak a színházak, a koncertek, mégsem sikerült teljesen megúsznom a koronavírust. Autóval járok, mégis a második menetben valahogy én is elkaptam. Nagyjából egy hétig köhögtem, olyan volt, mint egy nátha vagy enyhe influenza. Az első hullámnál négy oltást kaptam, feltételezem, hogy ezáltal valamelyest védettséget kapott a szervezetem" - mondta a Borsnak Vitray. Hozzátette, sokan vannak, akik már nincsenek vele.

"Háromszor nősültem, minden esetben más családba kerültem, de a tanítványaim, vagy akikkel együtt dolgoztam, mindig jelentkeztek ünnepek vagy születésnap alkalmával. Kevésbé vidám téma, de sajnos mellőlem sokan végleg elmentek. A barátaim, tenisz vagy kártyapartnerem, akikkel koncertre jártam, elmentek. Olyan kollégáim is voltak, akik az én szárnyaim alatt nőttek föl – nem is egy – de már nincsenek velünk. Ez keserves egy kicsit, és persze ezt a fájdalmat nem egész évben hordozza az ember, ám ilyenkor és nagy ünnepeken mégis eszembe jutnak" - tette hozzá a legendás tévés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.