Gyászol a sportvilág: elhunyt az örökös magyar bajnok

halál Szabó Éva tenisz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
77 éves korában elhunyt a magyar tenisz örökös bajnoka, Szabó Éva.

Mély megrendüléssel tudatjuk mindenkivel, hogy a legendás játékos, a magyar tenisz örökös bajnoka, Szabó Éva 77 éves korában elhunyt. A Magyar Tenisz Szövetség és a Vasas SC saját halottjának tekinti - írta a Hungarian Tennis a Facebook-oldalán.

Szabó Éva másfél évtizeden át, 1964 és 1979 között szerepelt a válogatottban, 1973-ban és 1974-ben az év teniszezője volt Magyarországon, huszonhét magyar bajnoki címet nyert. A világ legjobbjai között is eredményesen szerepelt – volt 37. is a világranglistán –, Monte Carlóban elődöntős, a Roland Garroson és a nagy római salakpályás viadalon egyaránt negyeddöntős hellyel büszkélkedhetett, a kontinensbajnokságokról nyolc érmet őriz. Martina Navratilova ellen akkor sikerült nyernie, amikor az akkor még csehszlovák színekben szereplő klasszis már 10. volt a világrangsorban (1976). Párosban Kitzbühelben bajnoki címet nyert, a hamburgi viadalon döntős volt. A veterán világversenyekről számos trófeát őriz – volt világbajnok, Európa-bajnok is.

Sportvezetőként is sokat szolgálta a hazai teniszt, Vas megye sportját, s a rendszerváltást követően két cikluson át alpolgármester volt falujában, Sorokpolányban. Az elsők között kapta meg a Magyar Tenisz Szövetség életműdíját (2006), és az európai szövetség is rangos kitüntetéssel tisztelgett a magyar teniszsport kiemelkedő egyénisége előtt. Emlékét mindörökre megőrizzük!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.