Nem ízlett a halászlé, a pincérre borította - Vádat emeltek a balhézó bajai házaspár ellen

balhé halászlé vádemelés Baja
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Bajai Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádat emelt egy házaspár mindkét tagjával szemben, akik egy bajai étteremben kifogásolták az étel minőségét, majd a feleség hirtelen a felszolgálóra borította a halászlével teli tányért. A férj mindezek után rátámadt az őket távozásra felszólító pincérre, míg a feleség távozóban még a földre borította és összetörte a terítéket.

A vádirat szerint a bajai házaspár – az ügy két vádlottja – 2022. augusztus 1-jén délben egy bajai étterem teraszán gyermekükkel megjelenve halászlét rendelt. A feleség azonban elégedetlen volt a feltálalt étellel, ezért a felszolgálóval – az ügy sértettjével – vitába keveredett. Amikor a sértett elkezdte leszedni az asztalt, a nő felkapta a halászlével teli tányérját és a férfi arcába öntötte. Ezután a sértett távozásra szólította fel, amit többször is meg kellett ismételnie, mire a feleség hangosan fenyegetőzve elindult gyermekével a kijárat felé.

Mialatt a felszolgáló a távozó nő után nézett, az addig az asztalnál maradó férj hirtelen felállt és hátulról a sértettre rontott, majd dulakodás alakult ki közöttük. Amikor a férj a földre került, a nő is visszatért és megpróbálta megrúgni a sértettet, de nem érte el. Végül az étteremben dolgozó alkalmazottak a konyhába menekítették a kollégájukat. A feleség kifelé menet még a földre borította és összetörte a terítéket.

A házaspár kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása az étteremben tartózkodókban félelmet, riadalmat keltett.

Az ügyészség a házaspárt garázdaság vétségével vádolja. Bűnösségükről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.