Spórolás Debrecenben: januártól nem járnak a trolik, de nem ez az egyetlen változás

Forrás: hemis.fr/TORRIONE Stefano / hemis.fr/Torrione Stefano -
spórolás tömegközelkedés troli Debrecen villamos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A villamosok 15, a trolik 30 percenként közlekednek november 14-től Debrecenben, jövőre pedig újabb változások jönnek.

Az energiahelyzettel összefüggő helyi intézkedések részeként a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. több változást is bevezet, többek között ritkítja a villamosok a trolibuszok közlekedését november 14-től.

A villamosok követési ideje munkanapokon csúcsidőn kívül az eddigi 6–8 perc helyett 12–15 percre, szabadnapokon és munkaszüneti napokon 8–10 perc helyett 15 percre módosul.

Debrecen öreg villamosa halad el a Nagytemplom előtt (illusztráció). Forrás: hemis.fr/TORRIONE Stefano / hemis.fr/Torrione Stefano

A 3-as trolibuszjárat csúcsidőn kívül, szabadnapokon és munkaszüneti napokon 15 helyett 30 percenként közlekedik majd, és csúcsidőszakban minden második járat rövidített útvonalon, a Segner tér és a Kassai úti forduló között közlekedik. A 3A jelzésű trolibuszok november 14-től egyáltalán nem nem közlekednek.

A menetrendváltozás november 14-étől két villamos-, öt trolibusz- és húsz autóbuszjáratot érint - erről bővebben a Cívishír oldalán lehet olvasni - de január elsejétől további változások is lesznek:

Január elsejétől a trolibuszok helyett autóbuszok fognak közlekedni, hétvégén pedig a villamosok helyett villamospótló autóbusszal lehet utazni.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.