Ajándéknak álcázott fagyállós itallal mérgezte meg apósát egy férfi Békés megyében

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
Békés megye mérgezés fagyálló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Békés Megyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette és annak kísérlete miatt emelt vádat egy szentesi férfi ellen, aki 2021 szeptemberében fagyállóval megmérgezte az apósát – közölte a hivatal hétfőn az MTI-vel.

A 36 éves, büntetlen előéletű férfi 2016-ban kötött házasságot a későbbi sértett lányával. Apósa italozó életmódját kezdettől fogva nem nézte jó szemmel, és 2019-ben elhatározta, hogy megmérgezi a férfit.

Először 2021 januárjában kevert fagyállót egy üveg pálinkához, amelyet egy 3 deciliteres üvegpalackba töltött, ajándékpapírba csomagolt, amelyre ráírta, hogy „Fogadd sok szeretettel!". Még nevet is írt a címkére, mintha azt valaki más küldené a sértettnek. Az üveget a férfi szarvasi lakásához tartozó postaládában helyezte el.

A kép illusztráció Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az apósa először nem vette észre, ezért a férfi pár nap múlva maga vitte fel a lakásba az üveget, ahol megpróbálta elhitetni, hogy az italt a címkén feltüntetett személytől kapta az apósa ajándékba.
Mivel az ital nem tartalmazott halálos mennyiségű fagyállót, az apósnak – bár többször is ivott belőle – nem lett semmi baja.

Ezután az elkövető egy csatos, színes sörösüvegbe fagyállót töltött, a palackot becsomagolta, és egy sárga jegyzetlapot ragasztott rá, amelyre – hasonlóan a korábbi módszeréhez – saját kezűleg írt születésnapi üdvözlő üzenetet. 2021. szeptember 13-án átadta az üveget apósának azzal, hogy a postaláda alatt találta.

A 62 éves férfi még aznap ivott a fagyállóból, másnap reggelre rosszul lett, majd a kórházban szeptember 26-án elhunyt. A Békés Megyei Főügyészség indítványozza, hogy a férfi letartóztatását a bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsák fenn és hogy ne legyen feltételesen szabadságra bocsátható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.