Nőnek adta ki magát egy férfi Nyergesújfalun, így csalt ki 43 férfitől intim fotókat

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Daniel Bockwoldt -
átverés rendőrség Nyergesújfalu csalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nyergesújfalui Rendőrőrs nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki azt a 27 éves férfit, aki a közösségi hálón szedte áldozatait.

H. Tibor különféle női álnevek használatával internetes oldalakon férfiakkal ismerkedett. Számos esetben a kapcsolatokra vágyókat rávette arra, hogy magukról erotikus felvételeket készítsenek. Miután a bizalmukba férkőzött és a felvételeket megkapta, ezt követően megfenyegette őket.

Döbbenetes átverés: nőnek adta ki magát, 43 férfitől csalt ki intim fotókat Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Daniel Bockwoldt

Kilátásba helyezte azt is, hogy nyilvánossá teszi a fényképeket, vagy elküldi a munkahelyükre, családtagjaiknak, amennyiben nem fizetnek. A sértettek a fenyegetések hatására több bankszámlára utaltak el különféle pénzösszegeket. A nyomozás adatai alapján 43 áldozat kilétére derült fény, közülük volt olyan, akinek a csaló 2.631.090 forint kárt okozott.

A nyergesújfalui rendőrök az elkövetőt őrizetbe vették, ellene több rendbeli csalás, zsarolás, hamis magánokirat felhasználásával elkövetett bűncselekmények miatt folytatnak büntetőeljárást. A rendőrség kezdeményezte, hogy az Esztergomi Járás Ügyészség tegyen indítványt a férfi letartóztatására - olvasható a police.hu oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.