Kártérítést kér a Jókai utcában súlyosan megsérült balerina, de egyelőre nincs felelőse a házomlásnak

Fotó: Polyák Attila - Origo -
balett-táncosnő felelősség házomlás kártérítés balerina kárigény jókai utcai házomlás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Jókai utca 1. szám alatti ház június végén leomlott tetőszerkezete okozott súlyos koponya- és gerincsérüléseket Tóth Niki balett-táncosnőnek, aki szeretne kártérítést kapni a baleset felelősétől. A probléma csak az, hogy egyelőre nincs hivatalosan megjelölt felelőse a történteknek. 

Ám nemcsak Niki szeretné, ha valaki végre megtérítené a homlokzat leomlása miatti kárát, a társasház lakói is örülnének, ha valaki végre foglalkozna az ő problémájukkal is. Ugyanis a ház felső szinti lakásai folyamatosan beáznak. Emiatt lakógyűlést is tartottak nemrég, ám ott a kivitelező nem jelent meg.

2022.06.28. - Leomlott egy ház tetőszerkezete a VI. kerületi Jókai utcában Fotó: Polyák Attila - Origo

A lakók igyekeznek békés megoldást találni, és megegyezni a felelőssel, de egyelőre nem tudják, hova forduljanak a panaszaikkal. Az egyikük a Borsnak elmondta, hogy a nemrég megtartott gyűlésre egy 25 pontos napirenddel készültek, ám ezeknek csak egy részét tudták megbeszélni, mert a kivitelező nem jelent meg, így nem volt kinek feltenni a kérdéseiket, holott a felső szinten 12 lakás van, így jelenleg nem kevés ember helyzete megoldatlan:

"Az építkezés halad, dolgoznak a munkások, az újonnan készített lakások belső falait is elkezdték felhúzni, de a felső szint alatt levő a lakások továbbra is beáznak, mivel még mindig nem készült el az a tető, ami ezt problémát megoldaná. Ez pedig így a tél elején nem túl jó. Az építkezés eredeti határideje tudomásuk szerint ez év vége lett volna, de úgy tűnik, hogy csúszás van, és a sérült lakások rendbehozatala csak ezután kezdődhetne" - sorolta a lapnak a problémáit az érintett lakó, hozzátéve, hogy úgy tudják, a vizsgálatok még tartanak, de egyelőre nem neveztek meg senkit felelősnek, így jelenleg annyit tehetnek, hogy elküldik a kivitelezőnek a lakógyűlés jegyzőkönyvét, és várják a reakcióját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.