Kamilla királyné királyi család udvarhölgy III. Károly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korábban megtisztelő és fontos pozíció volt, Kamilla azonban névlegesen megszüntette az udvarhölgyeket a Buckingham-palotában.

Az udvarhölgyek évszázadok óta szolgálják a királyi család nőtagjait, így természetesen a néhai királynő, II. Erzsébet mellett is többen "dolgoztak". A szerepük összetett: egyszerre személyi asszisztensek, tanácsadók, kísérők és tekinthetünk rájuk társalkodónőként is. Ezt a hivatalos pozíciót szüntette meg most III. Károly kedvese, Kamilla királyné.

Kamilla királyné Forrás: Getty Images

Kamilla azonban nem marad egyedül vagy éppenséggel segítő nélkül, egyszerűen csak más néven illetik majd az "udvarhölgyeit", akik a legjobb barátai közül kerülnek ki. Nemcsak névleg változik meg a pozíció, hanem a feladataik is mások lesznek, ám az, hogy pontosan miként változik a munkaköri leírás, azt egyelőre még nem tudni.

A korábbi udvarhölgyeket nem bocsájtják el, továbbra is a palota alkalmazásában állnak majd, csak más feladatokat kapnak – olvasható a Daily Mail cikkében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.