Kígyómarás miatt amputálni kellett egy férfi nyelvét

Forrás: Shutterstock -
vipera nyelv kígyómarás jós
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 54 éves indiai férfi gyakran álmodott arról, hogy megharapja egy kígyó, ezért felkeresett egy asztrológust, hogy segítsen neki megszabadulni a rémálmától.

Az 54 éves indiai férfi több alkalommal is azt álmodta, hogy megmarja egy kígyó. Végső elkeseredettségében felkeresett egy asztrológust, hogy segítsen neki megszabadulni a rémálmától.

A jós azt tanácsolta, hogy végezzen el egy púdzsát (vallási rituálét) a kígyóharapás ellen egy templomban, ahol egy kígyó odúja van. Majd hozzátette, hogy nyújtsa ki a nyelvét a kígyóra a púdzsá végeztével.

Parlagi vipera A legtöbbet érő vadon állatok Magyarországon – Ha bántod őket, akár milliós bírság is járhat Forrás: Shutterstock

A férfi minden tanácsot megfogadott, és a púdzsa végén ki is öltötte a nyelvét a Russell-viperára. A mérgező állat azonban egy percig sem hezitált, megharapta a férfi nyelvét, aki azonnal el is ájult - írja a Times of India.

A családja azonnal kórházba szállította a férfit, akinek le kellett amputálni a nyelve jelentős részét.

A kórház főorvosa, S Szentil Kumérén elmondta, hogy a nyelv szövetét érintette a kígyó mérge, ezért a férfi érdekében amputációra volt szükség.

"A nyelve amputálása után még négy napon át küzdöttünk, hogy megmentsük a beteg életét"

– tette hozzá a főorvos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.