Büntetni fogják a házasságon kívüli szexet ebben az országban

Indonézia házasság szex házasságon kívüli szex
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A büntető törvénykönyv felülvizsgálatával a házasságon kívüli szex büntethetővé válik Indonéziában, akár egy évig terjedő börtönnel sújthatják - erősítették meg hivatalos források.

Az új büntető törvénykönyvet várhatóan még az idén elfogadja a parlament. Tilos lesz a többi között az elnök és az állami intézmények megsértése vagy az indonéz állami ideológiával ellenkező vélemény kinyilvánítása, de megtiltják a házasság előtti együttélést is. Az évtizedek óta készülő büntető törvénykönyvet december 15-én készülnek elfogadni - közölte Edward Omar Sharif Hiariej a Reuters hírügynökséggel. "Büszkék vagyunk a büntető törvénykönyvünkre, amely összhangban áll az indonéz értékekkel" - tette hozzá.
Ha elfogadják az új törvénykönyvet, érvényes lesz az indonézekre és a külföldiekre is. Üzleti csoportok aggodalmuknak adtak hangot, mert a szabályok ronthatják Indonézia megítélését üdülőhelyként és befektetési célpontként.

A tervezet korábbi változatát már 2019-ben el akarták fogadni, de országos tiltakozás kezdődött ellene: több tízezren tüntettek azok ellen a törvények ellen, melyek az a szólásszabadságot akarták korlátozni és az erkölcsöket szabályozták volna. Azóta a bírálók szerint minimális változások történtek, noha a kormány országszerte nyilvános konzultációkat tartott, hogy tájékoztasson róluk. A változások között szerepel, hogy a halálbüntetést életfogytiglanra lehet váltani tíz év jó magaviselet után, a nemi erőszak kivételével büntethetővé válik az abortusz, és benne van a törvénykönyvben a "fekete mágia" miatti szabadságvesztés is.

A legfrissebb, november 24-i tervezet szerint a házasságon kívüli szexről nem mindenki tehet bejelentést, csak például a közeli hozzátartozók.

Az elnök megsértéséről csak az elnök tehet bejelentést, legfeljebb három év börtön adható az elkövetőnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.