Közel egy éve tartó betegség következtében elhunyt Hegedűs Zsuzsa szociológus

Forrás: Shutterstock -
halál Hegedűs Zsuzsa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt Hegedűs Zsuzsa, volt miniszterelnöki főtanácsadó szombaton - értesült a családhoz közel álló forrásból az MTI.

A korábban a társadalmi felzárkóztatást, a társadalmi konfliktusok kezelését és megoldását szolgáló jelen- és jövőbeli stratégiák kidolgozásával kapcsolatos kérdéskörökben tanácsadóként dolgozó szakember 77 éves korában, közel egy éve tartó betegség következtében családja körében hunyt el.
Temetéséről a családja gondoskodik.

Forrás: Shutterstock


Hegedűs Zsuzsa 1969-ben az ELTÉ-n szerzett bölcsészdiplomát, szociológiából doktorált Párizsban, ahová 1976-ban emigrált. 10 évig nem jöhetett haza Magyarországra. A szociológus 1969 és 1975 között a Pénzügykutatási Intézet tudományos munkatársa volt, miniszterelnöki megbízottként 2014 és 2022 között dolgozott. Hegedűs Zsuzsa 2009-től kuratóriumi elnöke volt a Minden gyerek lakjon jól! Alapítványnak, amely a Magyarország leghátrányosabb helyzetű kistérségében élő családok élelmiszer-támogatásához nyújt segítséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.