Jubileumi koncertet adott az Első Emelet, de egy fontos személy nem volt ott a színpadon

Tereh István -
jubileumi koncert Tereh István jubileum nézeteltérés Patkó Béla Első Emelet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már hónapokkal ezelőtt tudni lehetett, hogy az idén negyvenedik születésnapját ünneplő Első Emelet decemberi koncertjén nem lesz ott a banda egyik alapítója. Tereh István és Patkó Béla között ugyanis "kibékíthetetlen ellentét" feszül.

Sok rajongót mégis meglepetésként ért, hogy a legendás magyar zenekar egykori meghatározó tagja, Tereh István nem léphetett színpadra a csapatot ünneplő, jubileumi koncerten. Az Első Emelet ötlete negyven évvel ezelőtt, a Csillaghegyi strandon született és innen indult hódító útjára.

Tereh István nemcsak alapítója, de egykoron menedzsere is volt a zenekarnak, ahonnan végül öt év után, 1987-ben távozott Kisszabó Gáborral együtt. Az utóbbi azonban meghívást kapott a decemberi koncertre, ellentétben a producerrel, aki nyáron közleményt adott ki az ügyben.

Tereh István Tereh István

"Ezúton tájékoztatok mindenkit, hogy a zenekaron belül kialakult kibékíthetetlen ellentét miatt azon a rendezvényen semmilyen formában nem veszek részt, azzal közösséget nem vállalok"

Tereh július végén Bochkor Gábor rádióműsorában részletesen is beszélt arról, kivel került összetűzésbe, és akkor azt mondta, egyfajta bosszú, hogy kihagyták őt a negyvenéves buliból.

"Egyetlen ember döntött úgy, hogy én ne vegyek részt a decemberi bulin. Maradjunk annyiban, hogy az énekesnek mindig eggyel több szavazata van. Szóval Kikiről és egy közeli hozzátartozójáról van szó. Ők így egy csomag" – idéztük a zenei szakembert a korábbi cikkünkben.

A rajongók egy része viszont csalódottan olvasta Tereh minapi posztját a Facebookon, melyben ő is megemlékezett egykori zenekara évfordulójáról. Sőt, volt olyan hozzászóló, aki hangot is adott nemtetszésének.

– idézte a Bors az egyik kommentelőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.