Életfogytiglani fegyházbüntetést kért az ügyészség a 94 éves asszonyt megerőszakoló testvérpárra

nemi erőszak életfogytig tartó fegyházbüntetés Hegymeg rablás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott az ügyészség egy borsodi kistelepülésen történt emberölés vádlottjaira azzal, hogy a bíróság a feltételes szabadságra helyezés lehetőségét zárja ki - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség hétfőn. Korábbi információk szerint a gyilkosságot Hegymegen követték el.

A vádirat szerint egy testvérpár 2020. november végén brutálisan bántalmazott és többször megerőszakolt a két férfi által ismert 94 éves nőt a saját házában. Az erőszak után az ittas férfiak átkutatták a lakást és 100 ezer forint készpénzzel távoztak. A meztelenre vetkőztetett sértettet eszméletlen állapotban a fűtetlen ház padlóján hagyták.

Később az egyik vádlott újra bemászott a házba, több pénzt keresve, és a már életjeleket nem mutató sértettet újra megerőszakolta. Az idős nő súlyos sérüléseket szenvedett és a helyszínen elhunyt, halála az átlagost meghaladó testi és lelki gyötrelemmel járt - írták.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntette és magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat a két férfi ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.