Átadták az Év sportolója díjakat: Milák Kristóf és Kozák Luca lett a győztes

Forrás: MTI -
Milák Kristóf Kozák Luca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfiaknál a világcsúcstartó úszó Milák Kristófot, a nőknél pedig Kozák Luca gátfutót választotta meg a 2022-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ).

Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a férfi labdarúgó-válogatott lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a női kardválogatott győzött. Az edzők között Marco Rossi, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kapta a legtöbb szavazatot.

A 65. alkalommal rendezett voksolás győzteseit az M4 Sport - Az Év sportolója gálán, az Operaházban hirdették ki hétfő este. A sorrendek 423 szavazat alapján alakultak ki.

Kozák Luca és Milák Kristóf Forrás: MTI


A fogyatékos sportolók versengésében a férfiaknál Kiss Péter Pál parakajakozó, a nőknél pedig Papp Bianka úszó nyert. A csapatok versenyében a női kerekesszékes vívóválogatott lett az első.

Az év sportpillanata Kristoffer Zachariassennek az AS Monaco elleni labdarúgó Európa-liga-mérkőzésen lőtt, az FTC csoportelsőségét eredményező gólja lett. A szűkített, hármas lista a szurkolók több mint 12 ezer szavazata alapján alakult ki, a győztest szakmai zsűri választotta ki.

Az év e-sportolójának Torzsás Ádámot választották, míg az esztendő szabadidős sporteseményének járó trófeát a Balaton-átúszás szervezői vehették át.

Az MSÚSZ-életműdíját Fábiánné Rozsnyói Katalin olimpiai ezüstérmes kajakozó, mesteredző vehette át Novák Katalin köztársasági elnöktől.

A díjátadók között volt többek között Szalay-Bobrovniczky Kristóf sportért is felelős honvédelmi miniszter, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Fabio Capello, a Real Madrid labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője, a 11-szeres paralimpiai bajnok, felvidéki Henrieta Farkasova, valamint Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke.

Az eseményen a résztvevők felállva, vastapssal köszöntötték a páholyban helyet foglaló, 102. születésnapját ünneplő Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornászt, a világ legidősebb olimpiai aranyérmesét.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.