Zacher Gábor szerint ez okozhatta a rendőrgyilkos ámokfutását

Forrás: Földesi Máté -
rendőrgyilkosság droghasználat drog Végh József újbudai rendőrgyilkosság Zacher Gábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy őrjöngő férfi megölt egy rendőrt, és két egyenruhást megsebesített múlt csütörtökön a fővárosban. A sokkoló bűncselekmény gyanúsítottja nem most először került a rendőrség látómezejébe, és egykori kollégái is agresszív, kiszámíthatatlan embernek ismerték meg a férfit.

Az újbudai rendőrgyilkosság gyanúsítottja pár nappal az eset előtt megpróbált behatolni a Magyar Honvédség szolnoki laktanyájára, saját internetes álprofilján pedig furcsa posztokat tett közzé. Az elmeállapotát jelenleg is vizsgálják. A vallomásában arról beszélt, hogy alkalmi kábítószer-fogyasztó, de azt egyelőre nem tudni, hogy a gyilkosság elkövetésének idején volt-e valamilyen drog a szervezetében.

Az eset kapcsán az RTL Fókusz megkereste Zacher Gábor toxikológust, aki elmondta, hogy akár egyszeri fogyasztás is problémákat okozhat, főleg ha valakinek mentális betegsége van, ugyanis a szerek felerősíthetik a tüneteket.

Zacher Gábor Forrás: Földesi Máté

– idézte a Blikk a szakember szavait.

A Fókusznak nyilatkozott a neves kriminálpszichológus, Végh József is. A szakértő véleménye szerint maga a cselekmény elkövetése arra enged következtetni, hogy a férfi valamilyen befolyásoltság alatt állhatott, ezt pedig okozhatta akár alkohol, kábítószer, gyógyszer vagy nem tiszta elmeállapot is.

– mondta Végh József.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.