Előkerült a rendőrgyilkos netes álprofilja: titkos szekta tanait hirdette

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
álprofil rendőrgyilkosság újbudai rendőrgyilkosság rendőrgyilkos Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiabálás, lövések, szirénázó rendőrautók és mentők hangja riasztotta fel múlt csütörtökön egy újbudai utca lakóit. Az egyik társasházban egy férfi randalírozott, felverte majdnem az egész épületet és megpróbált betörni egy idős asszonyhoz, a kiérkező rendőrök azonban megmentették a lakót.

Az egyenruhások igazoltatták a társasházi ámokfutót, Sz. Szilárdot, elvették a nála talált kést, ám a lépcsőház automata világítása lekapcsolt, a férfi pedig rárontott a járőrökre. Sikerült visszaszereznie a kését, amellyel kétszer szíven szúrta és megölte az egyik rendőrt, Baumann Pétert, két társát pedig megsebesítette, miközben a sötétben hadonászott.

A férfit végül az utcán sikerült elfogni, a szíven szúrt rendőr életét viszont nem tudták megmenteni. A gyanúsított feltehetőleg szintetikus kábítószer hatása alatt cselekedett, ám nem ez volt az első alkalom, hogy agresszívan viselkedett. Egykori kollégái szerint ő maga az ördög, akitől mindenki félt és tartott a munkahelyén.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Sz. Szilárdról tegnap kiderült, hogy a gyilkosság előtti napokban megpróbált bejutni a Magyar Honvédség szolnoki laktanyájára, a Blikk pedig újabb dolgokat ásott elő a rendőrgyilkosról. A lap megtalálta a férfi internetes álprofilját és ott több, rendőrökkel kapcsolatos bejegyzésre bukkantak.

A Blikk szerint "furcsa, rettenetes és zavaros" írások találhatók a férfi álprofilján, melyekben előszeretettel hirdette egy új világot létrehozni akaró szekta tanait. Képzelgéseiben rendszeresen írt természetfeletti erőkről és démonokról – álíltja a portál, amely felidézi, hogy a szomszédok szerint a férfi az ámokfutás előtt "démonokat vadászva" dörömbölt a társasházban található lakások ajtajain.

A gyanúsítottat jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben vizsgálják, hogy megállapítsák, beszámítható volt-e a gyilkosság idején.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.