Komoly büntetést kaphat az az orvos, aki fogyási célra írja fel a cukorbetegeknek szánt injekciókat

Forrás: Shutterstock -
injekció fogyás cukorbetegség elhízás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fény derült a hazai celebek, influenszerek, színésznők fogyásának titkára. Az ismert emberek közül többen nem diétával és edzéssel érik el a kívánt súlyt, hanem méregdrága, vényköteles szereket használnak, amelyek valójában a cukorbetegség kordában tartására készültek. Balázsék reggeli műsorában Dr. Tóth Tamás obezitológus elmondta, komoly büntetésre számíthat az az orvos, aki egészségügyi ok nélkül felírja ezeket a gyógyszereket. 

A két legnépszerűbb gyógyszer a Saxenda és az Ozempic nevű injekció: amelyek valóban indokoltak cukorbetegségben vagy - közülük az egyik - kóros elhízásban, a problémás az, hogy tulajdonképpen bárki hozzájuthat ezekhez. A szakértők szerint fél év alatt jelentős súlyvesztésre lehet szert tenni velük, ám hosszú távon károsítják az emésztőszerveket - írja a Bors.

Forrás: Shutterstock

"Nem követem ezeket a trendeket, de mindenhonnan azt hallom, hogy nagy hiánycikk ez az injekció. Azt tisztázzuk, hogy itt két készítményről van szó, amiből az egyiket legálisan lehet használni fogyókúrára, nem ez az, amit a cukorbetegnek is felírnak természetesen, de hasonló. Ez többek között az étvágyat is elveszi, az inzulinra érzékenyebbé válik a máj, azaz alkalmas a fogyásra. Bárki be tudja adni magának, nem kell hozzá nagy tudomány" - mondta el a rádióműsorban Dr. Tóth Tamás és hozzátette, a használóik magukkal szúrnak ki, ugyanis örökké nem használhatják a szereket, így előbb-utóbb visszatér az éhségérzet és a plusz kilók is.

A minap a témában Tatár Csilla is megszólalt, akinek egy cikorbeteg családtagja került veszélybe az egészségesek hóbortja miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.