Súlyos balesetet szenvedett egy magyar egyetemista Indiában: több millió forintba kerülnek az előtte álló műtétek

Forrás: Shutterstock -
külföld baleset egyetemista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyetemista Botondot tíz nappal ezelőtt érte súlyos baleset Indiában, a csigolyái összetörtek, a gerince több helyen megsérült.

Botondnak azonnal műtétre lett volna szüksége, azonban Indiában az állami kórház nem vállalta az egyetemista fiú operációját. Magánkórházba kellett vinni, ahol már az első beavatkozás ára 10 millió forint volt.

A baleset után családi, baráti segítséggel sikerült az összeget átultani, Botond szülei azonnal Mumbaiba utaztak, és megkezdődött az operáció. Körülbelül 7,5 órás beavatkozás során feltárták a törött gerincet, majd helyreállították a sérült idegpályákat. Összecsavarozták a sérült csigolyákat; a következő napok nagy kérdése pedig az lesz, hogy mikor lehet folytatni a műtéteket. A tét óriási: arról van szó, hogy Botond képes lesz-e újra mozgatni a lábát - írja a Blikk.

Súlyos balesetet szenvedett egy magyar egyetemista Indiában: több millió forintba kerülnek az előtte álló műtétek Forrás: Shutterstock

A fiatalembernél fokozatosan elkezdték csökkenteni a fájdalomcsillapító mennyiségét, hogy felkészítsék a következő operációra, azonban lelkileg nagyon nincs jól. Kapott egy pszichológust, akivel beszélgethet, illetve a közeli hozzátartozóknak is megengedik, hogy folyamatosan mellette legyenek.

"Boti és a családunk előtt rettentő hosszú út áll. Igyekszünk mindig apró célokat kitűzni magunk elé, és ennek elfogadásában támogatni a gyermekünket"

– írta a közösségi oldalán az édesanya, aki hozzátette, nagyon hálás azoknak, akik erejükön felül próbálják támogatni a fiát.

Botond régi gimnáziumában is gyűjtést indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.