Csodával határos: így halad a felépüléssel Matyi, akit Pomáznál gázolt el a HÉV

Forrás: Shutterstock -
gázolás felépülés Pomáz HÉV
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptemberben gázolta el a 17 éves Matyit a HÉV Pomáznál: a fiú csodával határos módon nemcsak túlélte a balesetet, de fel is fog épülni. 

Szeptemberben Pomáznál gázolt el egy fiatalt a HÉV, mentőhelikopterrel szállították kórházba Matyit, akinek nincs sok emléke a balesetről.

"A baleset reggelén nagyon fáradtam indultam otthonról, mert előtte egész éjjel nem aludtam, mivel borzalmasan köhögtem. Hogy a napom ne induljon unalmasan, zenét hallgattam, ráadásul félálomban is voltam, ezért nem vettem észre az érkező HÉV-et" - mondta a Borsnak Matyi, aki a gázolás pillanatában elvesztette az eszméletét. Akkor tért magához, amikor a szerelvény alól próbálták kimenteni, de arra már nem emlékszik, hogy mentőhelikopterbe tették. 7 órán át műtötték, majd kómába esett, de erről sincsenek emlékei.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

"Beszélni szerencsére ugyanúgy tudok, mint régen. Tulajdonképpen a bicegő járástól eltekintve majdnem teljesen helyrejöttem. A rehabilitációm még körülbelül három hétig tart, utána hazamahetek a kórházból" - mondta Matyi. A családja végig támogatta természetesen a fiút, de a barátnője is.

"A kedvesemnek csupán az nem tetszik, hogy 20 centivel rövidebb a hajam, és 30 kilóval kevesebbet mutat alattam a mérleg. Ilyen sokat fogytam. Hozzáteszem, nem zsírt adtam le, hanem színtiszta izmot. A hobbim a testépítés volt, remélem, előbb-utóbb a konditerembe is visszatérhetek. Jelenleg 60 kiló vagyok. A műtétek hatására viszont nőttem 5 centit" - mondta a fiú, akinek jó esetben nem kell évet ismételnie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.