Holttestet találtak a Sajóban: a férfi menekülés közben merült el a folyóban

holttest Sajó Miskolc bolti lopás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megtalálták a Sajóban annak a férfinak a holttesttét, aki még január 7-én merült el Miskolcon a folyóban. A férfi a rendőrök elől menekült, amikor a vízbe ugrott.

Az 52 éves tarcali férfit bolti lopáson érték a Miskolc keleti határában lévő egyik nagyáruházban. Az áruház biztonsági őrei visszatartották és értesítették a rendőrséget. Azonban sikerült neki menekülőre fognia a dolgot és a Sajó felé vette az irányt.

Amikor a biztonsági őrök látták, hogy mire készül, kérték, ne tegye, amikor a vízbe ugrott, akkor is folyamatosan kérlelték, hogy forduljon vissza, segítenek neki. A férfi mégis megpróbálta átúszni a folyót, azonban ez nem sikerült neki.

Holttestet találtak a Sajóban: a férfi menekülés közben merült el a folyóban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Daniel Bockwoldt

A helyszínre riasztották a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársait, akik azonban nem találták meg a férfit, így aznap délután és másnap is kiszállt a helyszínre a Spider Mentőcsoport, keresésük viszont nem vezetett eredményre. Aztán pedig az áradás és az időjárási körülmények miatt fel kellett adniuk a keresést - írják.

Csütörtökön lakossági bejelentés alapján vonultak ki a tűzoltók, a rendőrség, és a mentők a Sajó sajópetri szakaszához, ugyanis itt akadt fenn a holttest.

A nagy vízhozam miatt csak csónakkal, illetve speciális száraz búvárruhával, kötélbiztosítás mellett tudták a holttestet megközelíteni, rögzíteni és a tűzoltósággal összedolgozva kivinni a partra, ahol a rendőrök a halotti szemlét megtudták kezdeni, illetve lefolytatni - számolt be a boon.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.