Kétségbeesetten próbál hazajutni Törökországból egy magyar édesanya és ötéves kislánya

földrengés kétségbeesés Török-szíriai földrengés Törökország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kovács Dominika családjával együtt nem messze a hétfői földrengés középpontjától él: az édesanya családjával együtt minden erejével azon van, hogy minél előbb elhagyja Törökországot.

A házuk nem dőlt össze, de nem engedik vissza otthonukba, a városban pedig áram és víz sincs. A havat melegítik fel, hogy főzni tudjanak. Mindent megtesznek, hogy valahogy Magyarországra jöjjenek, de a rossz utak miatt az olajszállító kamionok nem tudják megközelíteni a benzinkutakat, így üzemanyag sincs.

A mentőcsapatok folyamatosan harcolnak az idővel, hogy a lehető legtöbb embert kimentsék az összedőlt épületek alól. A földrengés óta több mint három nap telt el, a tragédiában több mint 19 000 ember meghalt, a sérültek száma a 26 ezret is meghaladta.

Több millióan váltak hajléktalanná: egy Törökországban élő magyar nő a Tényeknek nyilatkozott arról, milyen állapotok vannak ott most.

-mondta Kovács Dominika, aki a földrengés óta többször hányt a a stressz miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.