Titkos játéktermeket üzemeltetett egy zalaegerszegi férfi: csapóajtón lehetett bejutni a pincébe

Forrás: AFP -
játékterem Zalaegerszeg titkos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Engedély nélkül tartott fegyvert, illetve egy pincébe rejtett, valamint egy presszó külön helyiségében elzárt, pénznyerő gépekkel felszerelt titkos játéktermeket üzemeltetett az a férfi, aki ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség emelt vádat.

Pirger Csaba, a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője tájékoztatta az MTI-t arról, hogy az 51 éves férfi egy zalaegerszegi presszót üzemeltetett, ahol 2019 augusztusában leplezték le a rendőrök a pincehelyiségben működtetett játéktermet. A járólap alá rejtett, elektronikus nyitószerkezettel ellátott csapóajtón keresztül, létra segítségével lehetett lemászni a helyiségbe, ahol három pénznyerő automatát vehettek igénybe a presszó vendégei.

Lebukása ellenére a férfi egy általa üzemeltetett másik zalaegerszegi vendéglátóhelyen 2021 januárjáig szintén éveken át üzemeltetett egy ugyancsak titkos játékbarlangot. Ez a presszó vendégtere melletti, kóddal nyitható ajtóval elzárt helyiségben működött, ahol négy pénznyerő automatát használhattak a vendégek.

Képünk illusztráció Forrás: AFP

A tiltott szerencsejáték rendszeres szervezését, lebonyolítását mindkét helyiségben egy ismeretlenül maradt személy végezte, a vádlott a helyiségeket és a pénznyerő automatákat biztosította ehhez. A szóvivő azt is elmondta: a vádlott lakásán tartott házkutatás során egy engedély nélkül tartott forgótáras pisztolyt és hozzá tartozó lőszereket találtak, a másodrendű vádlottként szereplő 59 éves ismerősének otthonában pedig egy szintén engedély nélkül birtokolt kispuskát és lőszereket foglaltak le a rendőrök. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség az elsőrendű vádlott ellen tiltott szerencsejáték szervezése miatt emelt vádat, illetve mindkettőjüknek lőfegyverrel való visszaélés miatt is felelnie kell a bíróságon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.