Levágta az idősek otthonában élő férfi lábát az ápolónő

Forrás: Dreamstime -
ápolónő idősek otthona Wisconsin amputálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány nappal ezelőtt állt bíróság elé az az ápolónő, aki levágta egy wisconsini idősek otthonában élő férfi lábát.

A 62 éves férfi 2022 márciusában került az idősek otthonába, miután otthonában elromlott a fűtés, ő pedig elesett, és mindkét lábán súlyos fagyási sérüléseket szenvedett.

2022. június 4-én bejelentés érkezett a rendőrégre, hogy haláleset történt a Spring Valley településen található egészségügyi és rehabilitációs központban.


Levágta az idősek otthonában élő férfi lábát az ápolónő Forrás: Dreamstime

Kiderült, hogy az egyik ápoló, a 38 éves Mary K. Brown levágta a férfi egyik lábát. A kollégái szerint mindezt azért tette, mert így szeretett volna segíteni a férfin, akinek a lába elhalt és bűzleni kezdett.

Az amputálás után Brown arra kérte a kollégáit, hogy hogy a testrészt tegyék fagyasztóba, akik szerint az ápolónő a lábfejből preparátumot akart készíteni, ezzel kívánta felhívni a figyelmet arra, hogy miért kell csizmát viselni.

Az ápolónő a történtek előtt nem egyeztetett orvosokkal az amputálásról, és egyébként sem tartozott a munkaköréhez mások testrészeinek levágása.

A 62 éves férfi 2022. június 4-én meghalt. Mary K. Brown akár 98 év börtönbüntetésre is számíthat, emellett 210 000 dolláros pénzbírság befizetésére is kötelezhetik - írja a NewsChannel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.