12 évre börtönbe mehet az a 74 éves asszony, aki halálra verte 81 éves, beteg férjét

Forrás: Thinkstock -
gyilkosság Nárai bántalmazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Szombathelyi Törvényszék tizenkét év fegyházra ítélte az idős asszonyt.

A 74 éves nő másfél évvel ezelőtt ittas állapotban, éjszaka rátámadt férjére és egy felmosónyéllel, valamint egy bottal többször is lesújtott az ellenállásra képtelen, beteg férfira. A Győri Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint az idős asszony legalább fél órán keresztül, közepes és nagy erővel, összesen 32 alkalommal ütötte meg férje fejét és felsőtestét.

A 81 éves, beteg férfi a helyszínen életét vesztette, halálának oka a bántalmazás során kialakult, kiterjedt bevérzések miatti traumás és vérzéses sokk.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Az idős pár 1983 óta élt házasságban, a férfi azonban 2021 májusára betegségei és balesete miatt mozgásképtelenné vált, nem is nagyon lehetett vele kommunikálni. Felesége szintén többféle betegségben szenvedett, egymaga ápolta férjét, ám egyre nagyobb terhet jelentett számára nemcsak a férfi ápolása, hanem saját otthonuk rendben tartása is.

A Szombathelyi Törvényszék 12 év fegyházra ítélte a nőt különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a nő és a védője felmentésért fellebbeznek. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés kellően szigorú, az enyhítés nem indokolt – írja a 24.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.