"Tegyél úgy, mintha meghaltál volna" - mondta a nagyapa az ukrán lánynak, így maradtak életben

Ukrajna túlélő Orosz-ukrán háború Katyuzsanka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megmenekülésük csodával határos, ugyanis az orosz katonák még meg is rugdosták a magát halottnak tettető lányt.

Egy éve annak, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, és nem tudni, mikor ér véget a katonai konfliktus. Az orosz katonák célbavették az ukrán fővárost, Kijevet is, és az odáig tartó úton szinte mindent letaroltak. A most 14 éves Dasha Pivtoratska faluján, Katyuzsankán úgy mentek keresztül az oroszok, hogy válogatás nélkül lőtték az utcán álló autókat.

Az egyikben utazott Dasha, a lány édesapja és a nagyapja is. A lövedékek először a benzintartályt érték, majd a szélvédőt találták el, Dasha apja pedig szörnyethalt. A jármű kigyulladt, ekkor a lány és a nagypapa egy másik autóhoz futottak, ám menekülés közben többször meglőtték Dashát a karján és a combján.

– mondta a nagyapa az unokájának és ezzel a tanáccsal mentette meg a lány életét. Az orosz katonák megrugdosták őket, hogy megnézzék, életben vannak-e, majd mentek tovább. Dasha mozdulatlan maradt, miközben annyira elzsibbadt, hogy már nem is érzett fájdalmat – írja a Bors az ABCNews cikke nyomán.

Az orosz-ukrán háborúról szóló híreket itt találod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.