frontotemporális demencia Bruce Willis Emma Heming-Willis videó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Majdnem napra pontosan egy éve derült ki, hogy Bruce Willis afáziás, és a betegsége olyannyira hátráltatja a munkájában, hogy kénytelen volt visszavonulni a filmezéstől. A családja a napokban újabb hírrel szolgált az akciósztárral kapcsolatban, ugyanis megkapták a pontos diagnózist.

Bruce Willis minden eddigi hiedelemmel ellentétben mégsem pusztán afáziás; a problémáit egy másik betegség, a frontotemporális demencia okozza. A betegségre jellemző az intellektuális képességek romlása és a személyiség megváltozása, emellett a páciensek elveszíthetik a nyelvi képességeiket is – írtuk egy korábbi cikkünkben.

A sztárt a visszavonulása óta rengeteg fotós próbálja lencsevégre kapni, és alig pár nappal ezelőtt sikerült is képeket készíteni a barátai körében az utcán sétálgató Bruce Willisről. Ezek után tette közzé felhívását a színész felesége, Emma Heming Willis, amiben arra kéri a fotósokat, újságírókat, hogy legyenek tekintettel férje állapotára, és ne zaklassák őt.

Az Instagramon posztolt videóban Emma könnyes szemmel beszél demenciában szenvedő férjéről, és arról, hogy a fotósok odakiabálnak Bruce-nak, követik és az állapotáról érdeklődnek, szinte semennyi személyes teret nem hagynak neki. Emma azért fordult a nyilvánosság felé, mivel egy demenciával küzdő embernek elég nagy megpróbáltatás a mindennapi életben részt venni, az utcán sétálni, és kéri, ne nehezítsék meg még ennél is jobban férje helyzetét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.