Idén márciusban lesz egy éve, hogy Bruce Willis bejelentette, betegsége miatt visszavonul a színészettől. Családja és barátai igyekeznek mindenben támogatni az egykori akciósztárt, akit kezdetben afáziával diagnosztizáltak.

Majdnem egy évbe telt, mire az orvosok felállították a pontos diagnózist, így kiderült, hogy Bruce Willis egy sokak által szinte alig ismert betegségben, frontotemporális demenciában szenved.

"A betegségre jellemző az intellektuális képességek romlása, a személyiség megváltozása, a viselkedés- és hangulatzavarok. A páciensek elveszthetik nyelvi képességeiket is. A memória az Alzheimer kórral ellentétben sokáig ép maradhat. A betegség előrehaladott szakaszában is sokáig érintetlen marad a térbeli tájékozódás képessége. A betegség fiatalabb korosztályt érint, mint az Alzheimer kór, általában 45-65 éves kor között diagnosztizálják. A betegség lefolyása 5-15 év" – írják az Egészségvonal honlapján.

Bruce Willis családja, miután megtudták a pontos diagnózist, közleményben tudatták a részleteket a nyilvánossággal. Ebben azt írják, hogy a frontotemporális demencia kegyetlen betegség, és ez a hatvan év alattiak körében a demencia leggyakoribb formája. A diagnózis felállítása évekig is eltarthat, és emiatt valószínűleg sokkal elterjedtebb, mint gondoljuk. A betegségre nincs gyógymód, de a család reméli, hogy minél nagyobb figyelmet kap, annál hamarabb megtalálják rá a kezelést – olvasható a Daily Mail cikkében.

A sztárt a napokban Santa Monicán kapták lencsevégre, amint az utcán sétál két barátja társaságában. Bruce Willis kék pulóvert és fekete nadrágot, a fején pedig kötött sapkát visel.