Az utcán fotózták Bruce Willist: így néz ki most a 67 éves, frontotemporális demenciában szenvedő sztár

frontotemporális demencia Bruce Willis fotó afázia demencia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén márciusban lesz egy éve, hogy Bruce Willis bejelentette, betegsége miatt visszavonul a színészettől. Családja és barátai igyekeznek mindenben támogatni az egykori akciósztárt, akit kezdetben afáziával diagnosztizáltak.

Majdnem egy évbe telt, mire az orvosok felállították a pontos diagnózist, így kiderült, hogy Bruce Willis egy sokak által szinte alig ismert betegségben, frontotemporális demenciában szenved.

"A betegségre jellemző az intellektuális képességek romlása, a személyiség megváltozása, a viselkedés- és hangulatzavarok. A páciensek elveszthetik nyelvi képességeiket is. A memória az Alzheimer kórral ellentétben sokáig ép maradhat. A betegség előrehaladott szakaszában is sokáig érintetlen marad a térbeli tájékozódás képessége. A betegség fiatalabb korosztályt érint, mint az Alzheimer kór, általában 45-65 éves kor között diagnosztizálják. A betegség lefolyása 5-15 év" – írják az Egészségvonal honlapján.

Bruce Willis családja, miután megtudták a pontos diagnózist, közleményben tudatták a részleteket a nyilvánossággal. Ebben azt írják, hogy a frontotemporális demencia kegyetlen betegség, és ez a hatvan év alattiak körében a demencia leggyakoribb formája. A diagnózis felállítása évekig is eltarthat, és emiatt valószínűleg sokkal elterjedtebb, mint gondoljuk. A betegségre nincs gyógymód, de a család reméli, hogy minél nagyobb figyelmet kap, annál hamarabb megtalálják rá a kezelést – olvasható a Daily Mail cikkében.

A sztárt a napokban Santa Monicán kapták lencsevégre, amint az utcán sétál két barátja társaságában. Bruce Willis kék pulóvert és fekete nadrágot, a fején pedig kötött sapkát visel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.