Szitává lőtték a legtöbb emberölést elkövető brazil sorozatgyilkost

Forrás: YouTube -
lövöldözés börtön Pedro Rodrigues Filho sorozatgyilkos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szitává lőttek Sao Paulo közelében egy brazil férfit, akit hazájában a legtöbb emberölést elkövető sorozatgyilkosként tartottak számon - közölték hétfőn a hatóságok. A férfi, aki mintegy száz embert ölhetett meg, negyvenkét évet töltött börtönben.

A Sao Pauló-i agglomerációban fekvő Mogi das Cruzesben vasárnap történt gyilkosság után megindult a nyomozás.
"Az áldozatot lőfegyverből több találat is érte, a gyanúsítottak elmenekültek" - közölte Sao Paulo brazil állam közbiztonsági minisztériuma közleményében.

Pedro Rodrigues Filho a brtönben ölte meg saját apját. A szívét kitépte és megrágcsálta. Forrás: YouTube


A 68 évesen megölt Pedro Rodrigues Filho, gúnynevén Pedrinho Matador (gyilkos kis Pedro) különböző médiumoknak és dokumentumfilmekben mesélte el az életét, miután 2018-ban kiszabadult a börtönből.
"Médiakarrierjét" a YouTube videomegosztó portálon kezdte, ahol nem mindennapi életéről beszélt, híres bűncselekményeket kommentálva, és óvta a fiatalságot a bűnözéstől. A Kwai videomegosztó portálon valóságos sztár lett, több mint 267 ezer követővel.

Ilana Casoy, a Serial Killers: Made in Brazil című könyv szerzője, kriminológus szerint Pedrinho azokat az embereket tette el láb alól, akiket nemkívánatosnak talált a társadalom szempontjából.
"Elbűvölte az embereket. Jól tükrözi ez a (brazil) társadalmat, amelyben élünk, amelyben a gyilkosságoknak csak a tíz százalékát derítik fel" - idézte a szakértőt a Folha de Sao Paulo című napilap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.