Földrengés volt Olaszországban, félelmükben az utcára szaladtak az emberek Umbria tartományban

Forrás: Shutterstock -
földrengés Umbria Olaszország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Földrengés rázta meg csütörtökön délután a közép-olaszországi Umbria tartományt..

Az olasz geofizikai és vulkanológiai intézet (INGV) szerint a 4,4-es magnitúdójú földmozgás fészke Perugia megyében volt Umbertide település közelében, tíz kilométer mélységben.

A helyi lakosok félelmükben az utcákra szaladtak, a tűzoltósághoz számos bejelentés érkezett. Mindemellett az olasz katasztrófavédelemnek egyelőre nincs tudomása sérültekről, esetleges halálos áldozatokról, vagy jelentősebb károkról.

A helyi sajtó közlése szerint Perugia városának egyetemét óvintézkedés gyanánt bezárták. Az épületeket, többek között az iskolákat és kórházakat most átvizsgálják esetleges károk után kutatva.

1997-ben 5,7-es erősségű földrengés rázta meg Umbria és Marche tartományokat, akkor 77 településen mintegy 9000 épület szenvedett károkat, köztük az Assisi Szent Ferenc-bazilika. Tizenkét ember vesztette életét a romok alatt, illetve szívinfarktus következtében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.