Többen meghaltak egy lövöldözésben a Jehova Tanúi vallásközösség egyik imaházában Hamburgban

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jonas Walzberg -
Hamburg lövöldözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Többen meghaltak, illetve megsebesültek csütörtök este Hamburgban a Jehova Tanúi vallásközösség egyik imaházában - közölték a német hatóságok.

Az RTL német televízió és a Focus Online hírportálja legalább hat halottról számolt be, a Bild német lap szerint heten haltak meg és nyolcan megsérültek. A Hamburger Morgenpost szerint heten súlyosan, tizenheten pedig könnyebben megsebesültek.

A rendőrség szerint a lövöldözés elkövetője is a halottak között lehet. Tájékoztatásuk szerint miután a rendőrség csütörtök este kiérkezett az erőszakcselekmény helyszínére, még egy lövés eldördült. Később az épület egyik felső emeletén egy halottat találtak, és arra utaló nyomok vannak, hogy ez a személy lehetett az elkövető. Mindazonáltal a hatóságok még nem bizonyosodtak meg erről.

Lövöldözés volt Hamburgban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jonas Walzberg


Az illetékes elmondta: nincsenek szökésben lévő tettesre utaló nyomok, a helyzet jelenleg lecsillapodott. Hozzátette, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint hamarosan feloldhatják a biztonsági figyelmeztetést a környéken. A szóvivő azonban továbbra sem ismertette a halálos áldozatok, illetve a sebesültek számát. Mindössze annyit lehet tudni, hogy többen életüket vesztették és megsebesültek.

Andy Grote, Hamburg tartományi belügyminisztere szerint a rendőrség különleges alakulatát is mozgósították a helyszínre, miután csütörtökön este kilenc óra felé több ember életét kioltó lövések dördültek el a Jehova Tanúi egyik rendezvényén. Az épületet tűzszerészek is átvizsgálják, a rendőrség szerint mindössze rutinellenőrzésről van szó.

A rendőrség nagyszabású műveletről számolt be Hamburg Alsterdorf nevű városrészében. Biztonsági források szerint a helyi rendőrség egyelőre ámokfutásnak minősíti a történteket, bár az incidens indítéka továbbra sem ismert.

Peter Tschentscher hamburgi polgármester megütközve reagált a történtekre. Mikroblogján részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. Mint írta, a hatóságok gőzerővel dolgoznak az elkövetők előkerítésén és a történtek hátterének feltárásán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.