Olaszországi gyerekgyilkosság: szót kért a bíróságon az anya, aki megölte saját kétéves gyermekét

Forrás: Shutterstock -
gyerekgyilkos olaszországi gyerekgyilkosság tárgyalás bíróság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemcsak a hazai, hanem az olasz társadalmat is sokkolta annak a magyar nőnek a tette, aki nem tudta elfogadni, hogy a bíróság az apának ítélte közös gyermekük felügyeleti jogát. Katalin a kétéves Alexszel együtt Olaszországba szökött, ahol több késszúrással kioltotta fia életét.

Katalin és kisfia rövid ideig a rászorultak segítését végző katolikus világszervezet, a Caritas vendégszeretetét élvezte Olaszországban, ám már a helyi vezető számára is gyanús volt a nő viselkedése. A szervezet első embere a tárgyaláson elmesélte, hogy Katalin azt mondta nekik, hogy el kellett menekülnie Magyarországról, de amikor megpróbálták kideríteni, pontosan mi lehet a háttérben, a nő elhagyta a Caritas épületét.

Az anya ezután hajtotta végre borzalmas tettét: több késszúrással megölte kétéves gyermekét, majd a kisfiú holttestét lefotózta és az egyik áruház pénztárjának futószalagjára helyezte. Az üggyel kapcsolatban nemrég további részletek is kiderültek. Többek között azt hozták nyilvánosságra, hogy a térfigyelő kamerák felvételeiből kiderült, hogy a gyerekgyilkos anya, miután elkövette a szörnyűséget, még inget cserélt.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A rendőrség hamar elfogta Katalint, ám zavart állapota miatt azonnal szakemberek vették őt kezelésbe, és többen is attól tartottak, hogy megpróbál véget vetni az életének. A vizsgálatok során kiderült, hogy a gyerekgyilkos anya mentálisan beteg, ám ez nem jelenti automatikusan azt, hogy felmentheti emiatt a bíróság és megúszhatja a börtönt.

"A tárgyaláson történtek is megerősítik, hogy egy mentális betegség megállapítása vagy egy teljes beszámíthatatlanság diagnosztizálása egy gyilkosság esetében nagyon különböző dolog" – mondta a Borsnak a gyászoló édesapa ügyvédje, Massimiliano Scaringella. Ez azt jelenti, hogy hiába állapítható meg mentális betegség, elképzelhető, hogy a nő a tett elkövetésekor tudatában volt annak, mit cselekszik.

A lap felidézi, hogy a legutóbbi tárgyaláson Katalin is szót kért, ám az időt arra használta, hogy értelmetlen dolgokról beszélt, és egyesek szerint megpróbálta meggyőzni a hallgatóságot és a bírót arról, hogy beszámíthatatlan. A Bors megkereste Katalin egykori párját, az elhunyt kisgyerek apját, aki röviden kifejtette álláspontját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.