Tömegbaleset az M1-esen - Információval rendelkezők segítségét kéri a rendőrség

Forrás: MTI/Lakatos Péter -
Karambol rendőrség M1 tömegbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az M1-es autópályán szombaton történt halálos tömegbaleset vizsgálatához kér segítséget - érdemi információt, valamint mobileszközzel vagy kamerával rögzített kép- illetve videófelvételt - a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A police.hu oldalon kedden megjelent közleményben azt írták: a rendőrség közúti baleset okozásának gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik, a halálos tömegszerencsétlenség okának és körülményeinek tisztázása szakértők bevonásával megkezdődött.

A közlekedési baleseti vizsgálók azt kérik, aki a balesettel kapcsolatban érdemleges információval, illetve mobileszközzel vagy fedélzeti kamerával rögzített kép- illetve videófelvétellel rendelkezik, jelentkezzen a rendőrségen.

Herceghalom, 2023. március 11. Kiégett és sérült gépjárművek az M1-es autópályán Herceghalomnál, ahol öt kamion és 37 autó ütközött össze. Forrás: MTI/Lakatos Péter

Az információkat a külön erre a célra létrehozott m1baleset@pest.police.hu e-mail címre várják.

Hozzátették: annak érdekében, hogy a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) minél hamarabb intézkedhessen, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a tömegszerencsétlenség azonosított károsultjai kárigényeiben soron kívül gondoskodik a szükséges rendőrségi igazolások kiállítására és megküldésére.

Az igénybejelentéseket szintén az m1baleset@pest.police.hu elektronikus címre várják. A tömegbaleset szombaton 14 óra 30 perc körül az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, a 26+600-as kilométerszelvényben történt, Herceghalom térségében. A balesetben 41 jármű volt érintett.
A tragédiában egy 44 éves budapesti férfi meghalt, további 39 ember megsérült, közülük ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, huszonöten könnyebben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.