Tragédia Kolumbiában: legalább tizenegy bányász életét vesztette, többen a mélyben rekedtek

Kolumbia szénbánya tragédia gázrobbanás bányabaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legalább tizenegy bányász meghalt, amikor hat, egymással egybenyitott szénbányában felrobbant a felgyülemlett gáz, tíz bányász pedig a mélyben rekedt - közölték szerdán a hatóságok.

Két embert sikerült kimenteni, heten segítség nélkül jutottak a felszínre. Gustavo Petro elnök a Twitteren megígérte, hogy Cundinamarca tartomány vezetésével együtt mindent megtesznek a föld alatt rekedtek kiszabadításáért, és részvétét fejezte ki azt áldozatoknak és a hozzátartozóiknak. A nemzeti bányahatóság szerint a szénbányáknak volt működési engedélyük.

Képünk illusztráció. Forrás: Pixabay

A súlyos balesetek gyakoriak a kolumbiai szén- és aranybányákban, amelyeknek többnyire nincs működési engedélyük, és megfelelő biztonsági intézkedések nélkül üzemelnek. A legsúlyosabb baleset 2010-ben történt, amikor 73-an haltak meg egy robbanásban az ország északnyugati részének egy bányájában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.