Álmukból keltették fel a megkéselt Baumann Péter szüleit, hogy közöljék velük a szörnyű hírt

Forrás: police.hu -
késelés halálhír szülők megkéselt rendőr tragédia Baumann Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész országot megrázta annak a fiatal rendőrnek a halála, akit egy ámokfutó késelt halálra az egyik budapesti társasházban. A férfi be akart törni az idős szomszédjához, a kiérkező járőrök azonban elfogták: viszont, amikor lekísérték, lekapcsolódott a lépcsőház világítása, a támadó pedig visszaszerezte a kését és többeket is megsebesített.

A huszonkilenc éves fiatal rendőrtiszt nemcsak fényes karrier előtt állt, hanem hamarosan meg is nősült volna. A családja hetekkel a tragédia után sem tudta még feldolgozni a történteket, vagy elfogadni, hogy a szeretett férfi és fiú már nincs többé közöttük.

Baumann Péter szülei eddig nem álltak a nyilvánosság elé, ám nemrég a Retró Rádiónak elmesélték a szörnyű éjszaka részleteit, azaz, hogy hogyan és mikor értesítették őket a tragédiáról.

Baumann Péter főtörzsőrmester Forrás: police.hu

"Brutális volt, amikor megtudtuk, hogy mi történt Péterrel. A férjemmel külön-külön kaptuk a hírt" – kezdte a néhai rendőr édesanyja. "Műtősnő vagyok, aznap éjszaka is dolgoztam. Amikor hajnali fél háromkor kopogtak a műtősnői szoba ajtaján, azt hittem, munka lesz. Felriadtam a pihenésből, de először ki sem mertem nyitni az ajtót, mert telefonon szoktak szólni, ha feladat van. Ekkor odakintről meghallottam a férjem hangját: Enikő, nyisd ki az ajtót, mert baj van!"

Baumann Péter édesapját fia menyasszonya keltette, hogy Péter nagyon rosszul van és azonnal menjen be hozzá a kórházba. A férfi azonban már nem tudott elbúcsúzni gyermekétől, mert mire beért a kórteremhez, már várta őt két rendőr, akik közölték vele a lesújtó hírt – írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.