50 diákot akart kivégezni egy 17 éves fiú, aki rendőrségi golyózáporban szeretett volna meghalni

dreamstime -
iskolai lövöldözés lövöldözés golyózápor Magyarország Miskolc terv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy azt a Life korábban megírta, egy 17 éves miskolci fiú iskolai lövöldözést tervezett, csak arra várt, hogy nagykorú legyen és fegyvert vásárolhasson. 

A 17 éves fiút múlt csütörtökön fogta el a TEK, azóta újabb döbbenetes részletek derültek ki a tervezett lövöldözésről.

A diák lövészklubba akart járni, tökéletrsen tisztában volt a fegyvertartási- és viselési engedély megszerzésének menetével is. Rendszeresen olvasott olyan weboldalakat, melyek amerikai iskolai lövöldözésekől írtak.

dreamstime

A diák, aki két éve magántanulóként végezte a középiskolát, a volt általános iskolájában tervezte a lövöldözést, mivel az közel van a lakóhelyéhez és alapos helyismerettel is rendelkezik. Posztjaiban részletesen leírta, mit hogyan hajt majd végre.

Dr. Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség szóvivője a Blikknek azt mondta, hogy a kihallgatáson a fiú tagadta az emberölés előkészülete bűncselekmény elkövetését. Állítása szerint senkit nem akart megölni és fegyvert sem akart szerezni: azt mondta: nagyon komoly pszichés problémákkal küzd, és szerinte erre vezethetők vissza a bejegyzései.

"A bejegyzései alapján az öngyilkossági hajlamok egyértelműen azonosíthatók, de saját maga is úgy vázolta fel, hogy ha a cselekményét végre tudja hajtani, akkor önmaga ellen fordítaná a fegyvert, de azt is feltételezte, hogy nem lenne képes önmagával végezni. Ekkor viszont a cselekményét megakadályozni szándékozó, helyszínre kiérkező rendőrök ellen fordítaná a fegyvert, és ilyen módon kikényszerítené, hogy tűzharc keretében lelőjék. Hiszen nem látta tovább értelmét a saját életének, 19 éves koránál tovább nem is szeretett volna élni" – tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.