Gátlástalan telefontolvajt fogtak el a rendőrök

Forrás: Police.hu -
elfogás mobiltelefon tolvaj rendőrség letartóztatás csaló gyerek
A 46 éves férfi magát biztonsági őrnek kiadva gyerekeket vert át, majd ellopta a mobiltelefonjukat. A rendőrség elfogta a tolvajt. 

Egy VI. kerületi aluljáróban szólította le áldozatat egy 46 éves férfi 2023. április 7-én délelőtt. A 13 éves fiúval – magát biztonsági őrnek kiadva – közölte, hogy három idegen követi, akiktől meg akarja védeni. Amikor a gyermek a mobiltelefonjával a testvérét hívta, a férfi kivette a kezéből a készüléket, majd úgy tett, mintha a sértett testvérével beszélne, végül a telefonnal a kezéből elfutott a helyszínről.

Forrás: Police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Zseblopási Alosztály civil ruhás nyomozói akkor már percek óta figyelték a gyanús férfit, akit menekülés közben fogtak el, majd előállították a VI. Kerületi Rendőrkapitányságra.

A nyomozás adatai szerint a 46 éves Zs. József azon a héten két másik 13-14 éves gyerek mobiltelefonját is hasonló módszerrel vette el egy bevásárlóközpontban.

A terézvárosi nyomozók Zs. Józsefet kétrendbeli lopás bűntett, valamint kétrendeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kérvényezték a letartóztatását - írja a police.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.